Masuri pentru prevenirea raspandirii COVID-19 in laboratorul Renamed

In contextul situatiei generate de pandemia de Coronavirus – COVID-19, principala noastra preocupare este grija pentru pacienti si pentru personalul medical.

Ne dorim ca toti pacientii laboratorului nostru sa fie in siguranta si sa beneficieze de cele mai bune conditii.

– Personalul medical si auxiliar este echipat corespunzator.

– Triaj epidemiologic prin filtre telefonice si la intrarea in laborator.

– Accesul apartinatorilor in laborator este restrictionat.

– Pacientii primesc masti de protectie si solutii dezinfectante.

– Personalul Renamed este testat periodic pentru COVID-19.

– Toate spatiile din incinta laboratorului sunt dezinfectate constant.

Testarea este calea catre normalitate. Efectueaza testele pentru depistarea anticorpilor SARS-CoV-2 dupa vaccinare sau in urma infectarii: Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgG (sCOVG) si Anticorpi anti SARS-CoV-2 IgM.

Depistarea titrului de anticorpi neutralizanti anti-proteina spike(S) SARS-CoV-2 IgG este recomandata a fi facuta: la cel putin 10 zile dupa vaccinare (rapel), sau la cel putin 10 zile de la iesirea din izolare, pentru evaluarea statusului imun al pacientilor care au avut COVID-19. Acest rezultat ne indica daca suntem protejati impotriva unei noi infectii.

Testele serologice sunt disponibile la cerere tuturor pacientilor care isi doresc sa se testeze, fara trimitere de la medicul de familie sau medicul curant si fara programare in prealabil.

Daca suspectati ca ati fost expus infectiei cu virusul SARS-CoV-2 prin contact cu o persoana diagnosticata cu virusul, va recomandam sa luati legatura cu medicul de familie sau medicul curant.

In acest caz va fi necesar testul RT-PCR care este o metoda de testare pentru diagnosticul infectiei COVID-19 cu ajutorul careia se identifica direct virusul in secretiile din tractul respirator recoltate in principal prin exudat nasofaringian.