📌Recoltăm și lucrăm analiza Profil TORCH în laboratorul propriu, iar rezultatul este gata în 2 zile lucrătoare.

Testul TORCH, denumit și Profil TORCH, reprezintă un test screening din sânge, care vizează titrul anticorpilor IgG și IgM, specifici anumitor infecții congenitale, cel mai frecvent de natură virală, care afectează fătul sau nou-născutul și care i-au fost transmise acestuia intrauterin, de la mama:

👉T – Toxoplasmosis

👉O – Other viruses (alte infecţii)

👉R – Rubella

👉C – Cytomegalovirus

👉H – Herpes simplex virus

Uneori se folosește acronimul TORCH S – dacă se efectuează și testul pentru Sifilis.

Este recomandat femeilor care intenționează să rămână însărcinate, femeilor însărcinate, dar și nou-născuților, dacă aceștia prezintă simptome ale unei infecții din grupa TORCH.

De asemenea, Testul TORCH poate indica dacă o persoană a suferit recent de o infecție, ori a avut o infecție mai veche, dar și dacă nu a avut niciodată risc pentru afecțiunea respectivă.

Medicul ginecolog recomandă efectuarea Profil TORCH înainte de concepție.
Dacă sunteți deja însărcinată, testul este indicat a fi realizat în primele săptămâni de sarcina.

Dacă testul este realizat în primele săptămâni de sarcina și rezultatul acestuia este pozitiv, anumite infecții, cum ar fi toxoplasmoza și sifilisul pot fi tratate cu antibiotice.
Alte infecții, precum cele virale, pentru care nu există un tratament efectiv, pot fi prevenite prin vaccinarea înainte de sarcina.

Oricare din infecțiile TORCH poate determina apariția unui grup de manifestări similare la nou-născutul afectat, cunoscut sub numele de sindromul TORCH.
Transmiterea virusului herpetic de la mama la copil, poate fi evitată, prin nașterea cu ajutorul operației de cezariană.

În același timp, în cazul pierderii unei sarcini, existența rezultatelor acestui test poate da anumite indicii legate de cauze, pentru ca ele să poată fi prevenite în viitor.

Pentru a evita complicații sau afecțiuni asupra fătului, dar și asupra sănătății psihice și emotioale a femeii însărcinate, planificati din timp Testul TORCH.

Ne puteți contacta folosind detaliile de mai jos 👇

🕗 Luni – Vineri: 07:30 – 20:00
📞 0351.420.969
📧 renalabor@renamedfarma.ro
🌐 www.renamedlaborator.ro
📍 Calea Unirii Nr. 143, Craiova – 200330, Dolj